COUNSELING EN WAT NOG MEER?

Trajectplan counseling

wat is counseling?

Counseling is een vorm van professionele persoonlijke begeleiding.

Counseling van World For Work richt zich op begeleiding van een kandidaat die door of op het werk in een situatie terecht is gekomen die als pijnlijk, ongemakkelijk of ongewenst wordt ervaren. Counseling is er op gericht om deze problemen en situaties, inzichtelijk te krijgen. Door dit inzicht leert de kandidaat beter omgaan met de bestaande problemen en zal uiteindelijk in staat zijn deze zelfstandig op te lossen.


Belangrijke aspecten voor counseling zijn.'

 • Het is objectief en respectvol;
 • Er wordt actief naar hem of haar geluisterd;
 • De counselor leeft zich int in de problematiek van de kandidaat;
 • Er wordt zelfkennis opgebouwd;
 • Er is wederzijds vertrouwen;
 • Het zelf oplossende vermogen wordt aangesproken  Wij zijn experts op dit vakgebied, maar we zouden niet zijn waar we nu staan zonder de mensen die ons op weg hebben geholpen. Daarom komen we graag in contact met gelijkgestemden en gebruiken wij onze passie en wat we kunnen om echt het verschil te maken.

Een afspraak maken?

U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met World For Work op  088-0034555 stuur een "Mail naar" via de button hieronder. 
Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van het contactformulier op onze website.

Counseling social return

Wanneer is counseling nodig?

Hieronder staan slechts enkele voorbeelden,

 • Bij (te lange) werkloosheid
 • Hoe verander je jouw huidige situatie en kom je weer in beweging
 • Bij moeilijke situaties op je werk
 • Bij communicatieproblemen en conflicten met collega's
 • Om je zelfvertrouwen te verhogen
 • Bij stress, depressie, (dreigende) burn-out of langdurig ziekte

 

HOE WERKT COUNSELING?

Het eerst gesprek duurt maximaal 60 minuten. Dit gesprek wordt gebruikt als kennismakingsgesprek, waar beide de gelegenheid krijgen om te kijken of het “klikt" en vervolgens te inventariseren waar jouw vraag ligt. Pas daarna beslis jij of je een traject wil volgen. In de hierop volgende gesprekken zal jouw vraag uitgebreid worden behandeld. Je zult technieken en inzicht verwerven om jouw vraag op te lossen. Aangezien ieder mens uniek is zullen de benodigde sessies per kandidaat verschillen. In de meeste gevallen zullen 4 tot 8 sessies van 60-75 minuten toereikend zijn.

Wat is het verschil tussen counseling en coaching? Bij counseling ligt de nadruk op het aanspreken van het zelf oplossend vermogen van de kandidaat. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen die er worden gevonden, meer bij de kandidaat passen. Daarnaast worden er vanzelfsprekend aanwijzingen gegeven, wanneer de counselor merkt dat de kandidaat vastloopt.


Coaching wordt gebruikt om de kandidaat in beweging richting het eerder vastgestelde doel te krijgen. De combinatie van counseling en coaching is ideaal, omdat tijdens het counselproces, juist dit doel, helder wordt gemaakt. Omdat dit nogal actiegericht is, zitten aan coaching vaak meer opdrachten en oefeningen vast. Een goede counselor kan overigens naadloos overgaan van counseling naar coaching en andersom.