social return

world for work

Wij zijn op zoek naar nieuwe talenten voor onze opdrachtgevers!


Over ons

World for Work is een platform dat contacten faciliteert tussen werkgevers en werkzoekenden, met de focus op het MKB. De doelstelling is dat MKB bedrijven díe medewerkers kunnen aantrekken die ze op dat moment nodig hebben, waardoor vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter aansluiten. Lokale en regionale samenwerking binnen een landelijk netwerk is daarvoor essentieel. 

Onze dienstverlening omvat naast arbeidsbemiddeling ook coaching, training en opleiding en hr-advieswerk. We werken onder andere aan een systeem om de opleidingskosten van medewerkers die van werkgever verandert, te spreiden met behulp van een transfersysteem. Daardoor wordt het voor het MKB-bedrijven aantrekkelijker om te investeren in hun medewerkers, flexwerkers en medewerkers met een tijdelijk contract. Die investeringen zijn van groot belang om de aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbeteren. 

Een belangrijk instrument van World for Work is het video-cv. Daarmee bieden we bedrijven en werkzoekenden mogelijkheden om elkaar sneller, efficiënter en beter te leren kennen.  We helpen zowel werkzoekenden als bedrijven om zich in een korte film te presenteren als aanvulling op schriftelijke informatie zoals een cv en een bedrijfsprofiel. Uit praktijkproeven is gebleken dat werkgevers en werkzoekenden na het bekijken van een video-cv of videopresentatie beter, sneller en succesvoller kunnen inschatten of het bedrijf of de kandidaat geschikt is.

werkzoekend social return

Wat heeft World for Work mij te bieden?

Scholen worden steeds sterker afgerekend op hun prestaties. De gemiddelde tijd die schoolverlaters nodig hebben om een baan te vinden is een van de prestatie-indicatoren. Door schoolverlaters een werkwijze aan te bieden waar zij tegen een sterk gereduceerde prijs een pakket diensten kunnen inkopen dat de toegang tot de arbeidsmarkt verbetert, kunnen ROC’s bijdragen aan het verkorten van de tijd die nodig is om een stagebedrijf of baan te vinden. De gunstige effecten die dat kan hebben op de instroom van leerlingen komt de hele instelling ten goede (behoud van werkgelegenheid en studierichtingen, betere bezettingsgraad, meer zelfvertrouwen, etc.). 

studenten werkzoekend social return

Wat doet World for Work voor stagiaires en schoolverlaters?

ROC’s kunnen ons opdracht geven om het platform op te zetten dat schoolverlaters helpt succesvol de arbeidsmarkt te betreden. Na aanmelding op het platform doorloopt de schoolverlater een aantal stappen om zijn presentatie te verbeteren en beter inzicht te krijgen in zijn mogelijkheden.

Het totale traject bestaat uit vijf stappen:
•  aanmelding en invullen profiel 
•  opnemen video-cv 
•  cv-hulp 
•  sollicitatie-coaching 
•  inhoudelijke coaching, gericht op ontdekken en benutten van mogelijkheden

werkloosheid social return

wat doet world for work voor werkgevers

World for Work wil bedrijven en werkzoekenden mogelijkheden bieden om elkaar sneller, efficiënter en beter te leren kennen. Dat doen we door het gebruik van video en social-media. We helpen zowel werkzoekenden als bedrijven om zich in een korte film te presenteren als aanvulling op schriftelijke informatie zoals een cv en een bedrijfsprofiel. Uit praktijkproeven is gebleken dat werkgevers en werkzoekenden na het bekijken van een video-cv of videopresentatie beter, sneller en succesvoller kunnen inschatten of het bedrijf of de kandidaat geschikt is.
Verder begeleiden wij werkzoekenden op de werkvloer. Kijk voor meer informatie en klik op de rubriek "Diensten". 

werk,gemeente,corona,crisis
social return